2012. január 31., kedd

Magyarok az űrben

Egész pontosan az Endor szent holdján (ergó ők végre tudhatják, mitől is sanctuary az a moon!). Még pontosabban: a Star Wars Uncut című full amatőr, azaz civil produkcióban.

Írtunk már róla az elmúlt két év során a(az eredeti starwars.hu-n), mióta a projekt zajlik, hogy miféle különleges alkotás készül, méghozzá nem egyetlen műhelyben, hanem a világ soktucatnyi kreatív pontján. Az ötletgazdák ugyanis azt találták ki, hogy kvázi nyílt pályázatot hirdetnek, amelyre bárki összerakhatja a maga Csillagok háborúját - de legalábbis annak 15 másodpercét. A szerkesztők ennyit kértek mindenkitől, persze, jól meg kellett szervezni, hogy a jelentkezők mindegyike más és más negyedpercnyi mini-epizódot forgasson le - vagy rajzoljon meg, vagy csináljon akármit akárhogy - az eredeti sztoriból. (Az Episode IV-ből, értelemszerűen.)

Mint a Geekz-blog most beszámol róla, a már elkészült művet immár teljes egészében hozzáférhetővé tették az érdeklődő nagyközönség számára. Beékelt videóként (akár a cikkben) megtekinthető alant, de le is tölthető a Youtube-ról.

Még egy szót a magyar szálról: innen azt olvashattuk ki, hogy hazánkfiainak egy csapata is ott van a nemzetközi alkotógárdában. int saját szerepükről vallanak:
Több csapattal kellett versenyeznünk, hogy bekerüljünk a teljes verzióba. A stáb fejét Esteban "Eerie" De La Torre és Ál Tomi alkotta, a törzsét pedig Tóth Balázs (R2D2 megalkotója) és Lakatos Balázs (az YKRA CEO-ja) jelentette. Leia hercegnő magyar hangja a felejthetetlen Mánya Zsófi, a parancsnoké pedig Boross Gábor Yoghürt volt.
Nos, nézzük, lássuk, halljuk!