2012. május 6., vasárnap

Istenem, a történet...

Mondja nagyot sóhajtva az előzmény-trilógia sztorijáról Szirmai Gergely. Majd hosszasan és alaposan kivesézi, "mi mindennek nincs semmi értelme", főleg a Baljós árnyakban, no meg A klónok támadásában és A Sithek bosszújában.

Bírja a kedves olvasó, ha kedvenc filmjét gyalázzák? Amennyiben nem, messzire kerülje el a Hollywood Hírügynökség weboldalát. Jelen sorok szerzője viszont nagyon bírja, ezért mindenki másnak jó szívvel ajánlja a fenti című filmkritikai blog vonatkozó bejegyzéseit.
A videós, rendkívül kreatív és hangulatos elemzések szubjektív hangvételűek, ám annál fontosabb és érdekesebb szempontokra hívják fel a nagyérdemű figyelmét - már amennyiben a néző hajlandó túllépni "de nekem ez tetszik, és kész!" (vagy az ellenkezője) jelentette kezelhetetlen hozzáálláson.

Oké, de miért jó egy film, vagy oké, de miért nem jó? - ebből a szigorú,ám magával ragadó alapállásból ismerhetjük meg tehát a webnapló közelmúltbeli anyagaiból a három prequelt. No meg a klasszikus (1977-80-83-as) három filmet is, mivel a Star Wars Extrrravaganza címet viselő szériában Gergely barátunk utóbbiakat is górcső alá vette. Ennek a negyedik (sorrendben első) webizódnak a "Top 5 ok, miért a Star Wars a filmkészítés magasiskolája" a kiinduló tétele és mottója. Na, kell félni a drasztikusabb megközelítéstől? Ugye, nem. Itt mindegyik rész megtekinthető, de eredeti lelőhelyükön olvasói kommentárok is kísérik. A kamu-hírügynökség saját Youtube-könyvtára pedig, ahonnan ezek a felvételek is beékelődtek, errefelé található.