2011. június 15., szerda

A tévésorozat egyelőre nem "élő"

Vagyis nincs létjogosultsága az öt éven belüli premiernek. Rick McCallum tartja így, tehát fixre vehetjük. Az újabbkori Lucasfilm-projektek fő-producere a cseh médiában nyilatkozott; az apropó az, hogy az észak (majdnem) szomszédnál forgatnák, ugyebár, az úgynevezett élőszereplős tévészériát, amire már évek óta várnak a rajongók.
A két mozis trilógia közit időre datált, sok tucat epizódban elmesélendő sztori az éledező, mind nagyobb hatalomra szert tevő Birodalmat ábrázolná, meglehetősen "alvilági" miliőt festve a sötétségbe hanyatló Star Wars-galaxisról (McCallum: "drogok és a prostitúció"), s ahogy a Fimdroid-blog által idézett cikkből kiderül, a producer előzetesen a Keresztapához hasonlítja a projektet.
A lényeg azonban számunkra a következő: "Az epizódok túl sokba kerülnének. A gond az, hogy ezekben rengeteg digitális animáció lenne és még nem nincs olyan technológia, amivel ésszerű büdzsé mellett le tudnánk forgatni. Az öngyilkossággal lenne egyenlő, ha megcsinálnánk, szóval úgy három vagy négy évig még várunk vele. Nem hiszem, hogy öt éven belül műsorra tudnánk tűzni az első részt, mivel most minden a valóságshow-król szól."