2011. július 8., péntek

Új Galaktika, Régi Köztársaság

Ha az internet egy valóságos világegyetem, akkor minden benne keletkező, létrehozott site, azaz felület egy újonnan születő galaxis. Stílszerűen a starwars.hu-t, amely ideiglenesen otthont váltott, tekintsük most költöző galaktikának. (Hogy végül hol kötünk ki - majd meglátjuk.)
De ha már új galaktikai, azaz Galaktika: megjelent a tudományos-fantasztikus folyóirat aktuális száma. Sőt, a júliusi mellett a késve érkező júniusi is csak a napokban került az újságosok polcaira. Utóbbiban nem, de a friss lapban találunk némi SW-utalást. Egy pécés hír formájában. Így szól:

Újabban divattá vált, hogy ha valamilyen komolyabb durranásnak szánt PC-s játékot dobnak piacra, akkor kísérőként dizájnban hozzá illeszkedő kiegészítőket is vásárolhatunk. A Razer cég bejelentette, hogy az Electronic Arts új Star Wars-játékához, a Star Wars: The Old Republichoz külön hozzá tervezett billentyűzetet, fejhallgatót, egeret és egérpadot ad ki. Az eszközöket a játék forma- és dizájnvilágához igazították. Természetesen dominálnak a szürke, sarkított felületek. A legizgalmasabb a billentyűzet, amelyet mintha lézersugarak kereteznék. A numerikus billentyűzet helyére tapipad került, valamint 10 speciális, adaptív gomb. Magától értetődően minden darab professzionális és csúcsminőségű. Ehhez méltó az eszközök ára is. Csupán a billentyűzet 200 euróba kerül, de az egér is 130 eurót kóstál.

Talán még a júniusi lapszámról is annyit: a kötetet illusztráló Mike McCain sci-fi rajzai között akad egy-kettő, amely akár a Coruscantot is ábrázolhatná.