2011. július 11., hétfő

"Na de a sztárvársz sem egy rockopera!"

A címet egy cikkhez fűzött kommentárok közül idéztük; cska azért, hogy a bőséges hozzászólás-özön végigböngészésre biztassuk olvasóinkat, akiknek fogalmuk nem lehet, mi köze George Lucasnak a Szörényi-Bródy szerzőpároshoz... míg meg nem nézik.
Maga híradás egyébként arról szól az Indexen, hogy mit ne csináljunk, ha jóban akarunk maradni a Lucasfilmmel és atyamesterével. Nos, ne rendezzünk kvázi-nyilvános vetítést a Csillagok háborúja-sagából. Még relatíve szűk, zárt körben sem. Legalábbis ne Brooklyban. (Nota bene, ez a veszély a starwars.hu látogatói közül amúgy is keveseket fenyeget.)
Néhány rajongó nem vette komolyan a fenti intelmeket: egy bárban tartottak volna fan-jellegű közös mozinézést, ahol műsoron a hat Star Wars-epizód ment volna, melléjük meg jelmezekbe öltözött közönség szórakoztatta volna magát és egymást, valamint a film ihlette nevű koktélokat iszogatnak. Ha a híres rendező-producer hagyná. De nem, a jó George-nak fülébe jutott - legalábbis a bulvárhírek szerint; aki el akarja hinni, úgyis elhiszi, és maga is szép kis gyűlölködő kommenteket írhat az Indexre! - a dolog még időben, és letiltatta a szervezést. Merthogy ne keressenek valakik az ő filmjein. Nota bene, ahogy előadtuk az imént a projekt tervét, nem is keresett volna (fizetség csak az italért járna).
"A Wicked Monk nevű kocsmában mellesleg havonta vannak ilyen filmes esték - idézik fel a hátteret -, és eddig még egyetlen rendező sem jelezte, hogy neki nem tetszik az ötlet. Mike DeVito, a Csillagok háborúja-est szervezője blogján követte az eseményeket, és egy keserű posztban foglalta össze, mit gondol Lucasról és cégéről egészen pontosan. A szöveg itt olvasható."