2011. augusztus 4., csütörtök

Die Rückkehr der Jedi-Ritter (?)

A regnáló bajnok trénere értelemszerűen az elsőszámú Jedi lovag, nemde?
Így gondolták a Bundesliga-idényt felvezető lapszámuk tervezésekor a 11 Freunde ("11 barát") című sportlap szerkesztői is: a német labdarúgó-bajnokság most hétvégi kezdetére olyan különszámot adnak ki, amelyen a Csillagok háborúja (Krieg der Sterne) hőseinek szerepében láthatók a versenysorozat kulcsfigurái. A címlapon többek között a következők tűnnek fel:
Jürgen 'Skywalker' Klopp, Raúl 'Han Solo' Gonzalez, Felix 'Darth Vader' Magath, Arjen 'C-3PO' Robben és Mario 'Leila' Gomez.
Minderről a sport.kép.tár blog posztja nyomán számolunk be, amely utóbbit a névsorban úgy aposztrofálja, mint "személyes kedvencünk" (nyilván a groteszk megszemélyesítésre értve).
(Sorrendben amúgy a fentiek: a BVB edzője, a Schalke spanyol csatára, a Wolfsburg szakvezetője, a Bayern München holland szélsője, s a bajor sztárklub német válogatott támadója.)

Jelen sorok írója ráadásul a labdarúgás világát illetően nagy Dortmund-fan, tehát arra biztatna minden olvasót, érdeklődjön akár a Star Wars, akár a Bundesliga iránt, maradjon a bevált receptnél: drukkoljon az újfent biztos befutó Luke-nak és csapatának!