2011. november 21., hétfő

Az Oberonnak annyi, Otoh Gunga lakhatatlan!

Előző hírünkben részletesen beharangoztuk azt a magyarországi katasztrófavédelmi gyakorlatot, amelynek keretében a hétfői nap során elsősorban a kommunikációs csatornákat tesztelik az állami illetékes szervek.
Azt a cikket is kiegészítettük időközben néhány érdekes plusszal, ráadásul az elsőszámú hazai hírportál, az Index is utalásként szerepelteti site-unk (pontosabban: jelenleg blogunk) címét és linkjét aktuális beszámolójában.
Az alábbi képpel pedig a Boon hírportál illusztrálja jelenleg azt a vezető címoldali írását, amelynek szövegét idézzük az alábbiakban: ez a képzeletbeli havária ügyében közzétett hivatalos tájékoztatás - eddig.


"Országos katasztrófavédelmi gyakorlat – Újabb próbariasztás
Önök a katasztrófavédelem újabb próbariasztását hallják/látják. Ez továbbra is egy katasztrófavédelmi gyakorlat! Gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de kitalált helyszíneken.

Az Oberon mesterséges hold lezuhanását követően Otoh Gunga város után Coruscant is lakhatatlanná vált.

Az esemény továbbra sem érinti közvetlenül Magyarországot. A ténylegesen meghirdetett önkéntes véradáson rendkívül nagy számban jelentek meg a segíteni akaró emberek. Ezért mindenkinek megköszönjük a tevékeny részvételét, de jelenleg további véradóra nincs szükség. Kérjük a mai nap többen ne menjenek vért adni. Legközelebb november 27-én, a Véradók Napja alkalmából nyílik lehetőség országszerte az önkéntes véradásra.

Kérjük, ne telefonáljanak! További információk elérhetőek a www. katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon.

Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az sms-küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét! Közlemény vége."