2011. november 11., péntek

Gustlik nagyúr a Chelsea bolygóról

"Cech Vader" véletlenül sem azonos Chad Vaderrel. (És nem is ikertestvérek, ahogy az ilyen körökben szokás.) Egyrészt mert előbbi nem is létezik, csak egy focis blog vicces kedvű szerzőjének játékos asszociációjából született a neve, másrészt előbbi illető valójában a labdarúgópályákon honos, utóbbi viszont Eddie Izzard brit humorista ismert paródiájában.

De mai hírünk az elsőről szól: Petr Cech cseh kapusról. (Világos: a cseh Cech. Nem szójátékról van szó!) Emberünk az angol futballbajnokságban őrzi a ketrecet, már jópár éve. Most azt írja róla a Népsport (NSO) sport.kép.tár című blogjának minapi bejegyzése:
Cech Vader az új szuperhős
A hétvégi, Blackburn elleni találkozón Petr Cech sajnálatos módon orrtörést szenvedett, aminek következtében egy csinos maszkkal kellett kiegészítenie már régebb óta hordott fejvédő sisakját, így hivatalosan is elfogyott minden szabad felület a fejéről. Cech egészen Milánóig utazott a maszkért, amit később meg is osztott saját Facebook oldalán a rajongókkal. Nem sokkal ezután egy Chelsea-szurkolók által üzemeltetett közösségi oldalon jelent meg egy mókás képsorozat a cseh kapus átváltozásáról.
Íme, az illusztráció, amely az aktuális sztárvárszos képzettársítást ihlette:


Végezetül nem tudjuk megállni, hogy ide ne másoljuk a fenti poszthoz íródott egyik kommentet, Neuhauser vitriolos tollából:
2010-ben még Gustlik volt a Négy péncélos és a kutya című filmből, aztán lett Batman, de már elvállalta az új Lucas-trilógiában a Szith nagyúr szerepét... hollywoodi sikersztori.

(Mégis kell egy további megjegyzés zárásként, nehogy a játékos irónia félreérthető legyen. A labdarúgásban kevésbé járatosak talán nem tudják, hogy a jó Petr néhány éve súlyos fejsérülést szenvedett egy meccs közbeni ütközéstől. Azóta viseli a jövőbeli hasonló esetektől remélhetőleg őt megóvó egészségügyi alkalmatosságokat.)