2011. november 24., csütörtök

Hódeszkázz Artoo-val (a fejeden)!

Alighanem többen kapnak olvasóink közül is évvégi nyereményjátékokra invitáló (kéretlen) reklám e-maileket mostanában, és köztük lehet a "Túrázz jakuzzival, pimpelj bringát!" fejlécű is. Aki nem tudná, mi az a pimpelés (pláne a jakuzzi), most innen tőlünk sem fogja megtudni.

Ellenben felhívjuk a figyelmet, hogy a marketing célú spam beltestében "Az erő legyen Veled!" címmel az alábbi szövegű felhívás is megtalálható: "A Burton Snowboards és a Lucasfilm együttműködése nyomán ebben a szezonban az erő a legkisebbekkel is ott lehet a lejtőkön!"
A megadott linken aztán, amely a Mozgásvilág című tematikus portálra visz, kiderül, hogy nevezett cég most olyan télisport-alkalmatosságokat dobott piacra, amelyek a Csillagok háborúja jellegzetes figuráit, illetve design-elemeit viselik magukon. Mint látható, háromféle (de lehet, hogy még több) hódeszkáról van szó, amelyekkel ha ügyesen elhasal a delikvens a sípályán, az összes többi nézelődő is gyönyörködhet az eredeti mintában.


Hozzáértők számára bizonyára sokat mond, hogy "a kollekció a Chopper sorozaton alapul, amelynek tervezésekor a fő szempont az volt, hogy a gyerekek minél előbb elsajátítsák a snowboard magabiztos irányításának fortélyait. Ehhez mérten a lehető legpuhább deszkák széleit megemelték, ezzel is megkönnyítve a pehelysúly melletti kezelhetőséget."

De alighanem a témában járatlanok - azaz a nem snowboardozók - érdeklődőt is felkelti az Artoo-sisak, vagyis az R2-D2 színmintáját imitáló védőfelszerelés, amely az előzetes hírek szerint 23 ezer forintért lesz kapható. Talán biciklizéshez is megteszi (majd tavasszal).