2011. november 18., péntek

Jövőre nyílik a harmadik dimenzió

Vagy prózaibban: februárra (mármint 2012) ígérik a 3D-s Star Warst, amint az az utóbbi napok világhálós híreiben olvasható.

Még egy további verzióban: George Lucas lehúzza az ikszedik bőrt a franchise-ról... Mi a magunk részéről természetesen nem ez utóbbi értelmezést osztjuk, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy mind több kétkedő, vagy egyenesen csalódott, sőt, gúnyos kommentár fogadja egy ideje a Csillagok háborúja "turbózásával" kapcsolatos bejelentéseket. Másrészről viszont a hozzávetőleges sikerrel futó Clone Wars tévésorozat, illetve a nemrég piacra dobott dupla-trilógiás Blue-ray kiadás megint csak ráirányította a közfigyelmet a - ezt egyre biztosabban lehet mondani - örökéletű sagára.

Nos,tehát, ha minden igaz, röpke negyedév múltán a mozikban lesz a Baljós árnyak háromdimenziósított változata, aminek amiatt feltétlenül lehet örülni, hogy ismét nagy vászon ad helyet kedvenc mesénknek. Az Episode I-et követően a tervek szerint a Lucasfilm esztendőről esztendőre (tehát 2013-tól 2017 között) amozikba küld majd egy-egy tovább csiszolt filmet.
Ahogy az Index kommentálja a fejleményt, "Skywalkerék fénykardozós családmeséje 2017-ben lesz teljes a Jedi visszatérrel és az aranybikinis Leia hercegnővel".

Bruce Snydert idézzük, aki a 20th Century Fox filmstúdió nemzetközi forgalmazással foglalkozó vezetője: „Az új 3D verzió már nem azoknak készül, akik 1977-ben tátott szájjal nézték a Csillagok háborúját. Ez azoknak a gyerekeknek ad maradandó moziélményt, akik eddig csak otthon tudták megnézni a régi filmeket és a Cartoon Network Klónháborúk tévésorozatát.”

Az Intercom egyébként már közre is bocsátotta a majdani bemutatóval kapcsolatos magyar nyelvű plakáttervet, mint mellékelten látható.