2012. február 28., kedd

Lucas-library a top10-ben

Ha az ember "rajongója" valaminek, mármint egy komoly témának - mint a Csillagok háborúja világa, (pop)kultúrája -, az azt jelenti, hogy érdeklődik iránta, utánajár, utánanéz, megfigyel, megjegyez. Az alapvető információkhoz és a háttérinformációkhoz világunkban, amely minden híresztelés ellenére még mindig a Gutenberg-galaxis - sőt, lehet, hogy bármely korábbinál inkább -, elsősorban olvasás útján juthatunk.
A Star Wars-fan onnan veszi észre magáról, hogy az, hogy már nem csak pár érdekes és látványos film miatt megy moziban, hanem böngészi az ügyben a neten fellelhető szöveges ismereteket, valamint mind több SW-könyvet vesz elő és olvassa végig.
Summa summárum, olvasás nélkül, mnt ahogy sok minden más, nincs Star Wars sem. Nem mondtam újat, ugye?

Mindenesetre azért kellett ez a merengés a téma felett, hogy kellőképpen felvezethessük az alábbi fotót, egyszersmind a cikkecskét, amiben találtuk: a Tozuki-blog 10 lenyűgöző magánkönyvtár című posztjában. És amiért idekerül: hogy a tíz között ott van George Lucas Skywalker Ranch-beli olvasóterme is.
Arról, sajnos, nincs információnk, hogy a lenyűgöző Lucas-library állományában megtalálhatók-e a Móra Ferenc, a Valhalla Páholy, az Aquila, a Szukits kiadók magyar nyelvű kötetei is.