2012. április 23., hétfő

Új képregények várhatók - de vajon mik?

A Képregény.net, vagyis az elsőszámú hazai comicsos portál révén tudjuk, hogy mire készül a nagy lélegzetű, keményfedeles, impozáns sorozatairól (Asimov, Lem, Dűne, stb.) ismert Szukits könyvkiadó.
Bejelentették, hogy belevágnak a Star Wars-biznisz egy új ágába, méghozzá a képregények terén.

Most a következő hetekben a reménybeli olvasóközönséget kívánják tesztelni. Nyitányként éppen a kepregeny.net cikkének kommentjeiben lehet ötleteket adni a szerkesztőknek, mely címekre, szériákra emeljék figyelő tekintetüket.
Érdekes tapasztalat, hogy a mindjárt szóba kerülő ötletek között bőven akad olyan, amit már láthattunk-olvashattunk magyarul az elmúlt másfél évtizedben - ami jelzi, hogy a Csillagok háborúja képes-buborékos adaptációja iránt érdeklődő igényes közönség mennyire elégedett a téma eddigi megközelítéseivel...

A kiadó ígéri, a felvetéseket megfontolják, majd egy konkrét javaslati listát tárnak a nagyérdemű elé a cég saját honlapján.
Mint a fenti honlapon látható hozzászólásokból kiderül, a rajongók meglehetősen megosztottak, vagy mondjuk úgy, széles palettán elhelyezkedő véleményeket képviselnek. Nem csak a konkrét sztorik tekintetében, hanem arra nézvést is, hogy a leendő kiadványoknál a minőség - amire kétségkívül volna igény - és a várható ár kérdésében milyen kompromisszumok fogadhatók el.