2012. július 10., kedd

Balti-tengeri ufó, vagy...?

Az egész világ Star Wars, sőt, az egész univerzum! Mármint a valóságos. A tudományos.
Merthogy az utóbbi idők tudományos felfelezései rendre olyan objektumokat, lényegeket, stb. fedeznek fel, amelyek - hogy, hogy nem - a Csillagok háborúja desingját, valamely helyszínének, szereplőjének alakját idézik. A Lucasfilm nagyszabású merchandising-akciója volna az egész világegyetem? Kinézzük belőlük.

Mindenesetre ha az űrtávcsövek Szaturnusz-holdat fotóznak, Halálcsillagot látnak (vagyis hát látunk mi), és hogy egy pillanatra mégis kitekintsünk az SW-tematikából és egész aktuálissá váljunk, ha a búvárok mélytengeri halat tanulmányoznak, Alienek kerülnek elő... (S ki mondta, hogy az Idegenek nem, mondjuk, a Dantooine-rendszerből származnak?)


És akkor itt a következő delikvens, és még csak túl messzire sem kell utazni érte, igaz, kicsit mélyre; de azt megteszik helyettünk svéd kincsvadászok. Ám ha azt találják ott, amire az eddig ismert képe(ek) alapján számítanunk kellene... talán soha nem tudjuk meg az igazságot. Mert vagy a skandináv expedíció dönt úgy a felfedezés láttán, hogy tudományos publikációk és médiaszereplés helyett máris a Kessel Run felé veszik az irányt - erősen megnövekedett győzelmi esélyekkel -, vagy éppen számukra derül ki a helyszínen, hogy az egész mélytengeri rejtély egy birodalmi csapda volt ("It's s trap!" - hogy mondják a svédül?).

Akárhogy is, június 21 lehet az a nap, amikor okosabbak leszünk; vagy nem. Minden további információ itt:
Expedíció indul a Balti-tengeri ufóhoz