2012. augusztus 6., hétfő

London veszi át Mos Eisley szerepét

Ha London, akkor olimpia, ezt alighanem mindenki tudja napjainkban.
A 2012-es világjátékok helyszínének, a brit fővárosnak a polgármester érdekes nyilatkozatot tett, amelyben erős és nyilvánvaló Star Wars-utalással élt. A Népsport (a Nemzeti Sport napilap weboldalának bloggyűjtője) London, Baby című alkalmi tematikus webnaplója idézi, illusztris fotó társaságában. Idézzük:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy véli, az olimpiai játékok fejlődésének kulcsa abban rejlik, ha az egész galaxisra kiterjesztjük a mozgalmat, és szívesen látjuk a parallel univerzumok sportolót is. Ennek jegyében már el is készült az új logó.


Boris Johnson, London polgármestere köztudottan nyitott, liberális figura, most is azonnal a mozgalom élére állt. "Nem nyugszom, míg London át nem veszi Mos Eisley szerepét. Persze kalózok, csempészek, szerencselovagok és mindenféle bűnözők már nálunk is szép számmal vannak, így csak az utazókat, tisztes kereskedőket és természetesen a sportolni vágyó legkülönfélébb fajokat látjuk szívesen" - nyilatkozta a SciFiNow magazin hasábjain.

Hogy mindezt mennyire hisszük el, privát hozzáállás kérdése. Az viszont mind tudományos tény, amiről egy másik webnapló ír: hogy miként nézne ki valójában egy olimpia, amit interplanetáris konstellációban rendeznek meg. Melyik bolygón mekkorát ugranának a atléták, milyen szögben dobja el a kalapácsvető a láncosgolyót, és így tovább - a Scientific American cikke anno kivesézte a kérdéskört.
Mekkorát ugrik Beamon a Marson?