2012. augusztus 3., péntek

SW-dömping az Indexen

A legismertebb - és kétségkívül általunk is legtöbbször idézett - hazai hírportál címlapján feltűnőre sikeredett két, Star Wars-színészekkel kapcsolatos fejlemény egymásutánisága.
Mark Hamill és Peter Mayhew értelemszerűen egyaránt szívünk csücske, ami velük történik, még akkor is érdekes számunkra - ha nem történik velük semmi.
Mindazonáltal hogy filmforgatásokkal hozzá kapcsolatba a nevüket, mégiscsak valami.


Mint a screenshotból kiolvasható, az egykor Csubakka álarcába bújt aktor éppen néhai szerepében fog tetszelegni: a Fanboys című szintén Csillagok háborúja-rajongós alkotás rendezője szentel most mozgóképet a népszerű vuki életrekeltőjének, azaz Mayhew pályájának.
Itt ajánlanánk a tisztelt nagyérdemű figyelmébe - ha még nem látta valami - az Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy című, néhány évvel ezelőtti dokumentumfilmet, amelyben nevezett résztvevői is megszólal, érdekesen megkapóan mesél arról, 1977-ben hogyan jutott neki a halhatatlanságot hozó szerep. (Magyar felirat is található a neten, ha valakinek kevés az angol eredeti hangsáv.)

Az örök Luke Skylwalker pedig Danny Trejóval, a már-már legendás B-film sztárral közös szereplésben látja az esélyét, hogy karrierjét újabb, hát, színfolttal tegye teljesebbé. A leírás szerint egy úgynevezett bosszúdrámáról van szó.

A félreértések elkerülése végett: a fenti listán a legalsó címben a "folytatások" kifejezés nem egy esetleges hetedik Star Wars-filmre utal... És a terjeszkedni vágyó nagyvállalat sem azonos a Palpatine-i Birodalommal.