2011. július 29., péntek

Luke és Fett megint filmen (?)

Előbbi esetében sanszos, utóbbinál még erősen bizonytalan. Mindkét sztorira Bálint barátunk hívta fel a figyelmünket, köszönet érte.

Már írtunk egyébként néhány hónapja a Thelomeris című tervezett/készülő magyar filmről, amelynek fiatal rendezője megnyerte magának és vállalkozásának Mark Hamillt. Ebben a moziban természetesen a Csillagok háborúja harminc évvel ezelőtti Luke Skywalkere nem a Jedi szerepét játssza, de kiválasztásában, felkérésében egyértelműen kulcs volt az emlékezetes figura; már csak promóciós szempontból is. Ha minden jól megy, a hazai sci-fit jövőre láthatjuk.
Addig is néhány kép és jelenetrészlet belőle, a jó öreg Mark riportjával övezve, a Jedi Rend weboldalán közzétett (RTL-es) tévéműsorból.

Ugyanakkor még csak az ötlet szintjén mozog a Boba Fett-spinoff terve. A napokban számolt be róla a sajtó, hogy Joe Johnston rendező, akit azért elsősorban nem saját filmjei miatt, hanem a Star Wars-mozik zseniális látványtervezőinek egyikeként tisztelünk, szóval Johnston állítólag eljátszott az önálló fejvadászos film ötletével. A néhai ILM-designer egyébként a Jurassic Park újabb folytatását is szívesen leforgatná.
A magyar internetoldalakon a fenti kiszivárogtatás nyomán keletkezett olvasói kommentek annak ellenére inkább elutasítóak, gúnyosak, illetve szarkasztikusak, hogy maga a figura, a mandalori harcos a saga világának legendás alakjaként él a filmrajongók körében, ma is.