2012. január 21., szombat

Indexen a csillagháborús hírek

Véletlenül sem arra gondolunk, hogy hatóságilag betiltották volna a reageni védelmi koncepció, pláne nem a Csillagok háborújával kapcsolatos filmes fejlemények sajtóbeli tárgyalását.
Dehogy is! Csak arra gondoltunk, hogy ugyan posztjaink forrásaként gyakran jelöljük meg a nevesebb hazai portálok egyikét - egyszerűen csak azért, mert a legtöbb esetben máshol is olvasható érdekességekre történetesen itt bukkanunk rá leggyakrabban, nyilván mert az illető szerkesztőségaz átlagnál frekventáltabb módon és felületeken foglalkozik kedvenc témánkkal -, szóval most egész különleges okból forrásunk az Index.


A vezető magyar nyelvű weboldal szintén vezetőnek tekinthető blogszolgáltatását rendre saját címlapján promótálja, egy-két tucatnyi aktuálisan érdekes cím, illetve bejegyzés kiemelésével.
Az azonban egészen példátlannak tűnik, hogy ezen a januári estén az egymás alatt sorakozó kilenc tételből, a véletlen folytán, egymástól (feltételezhetően) teljesen függetlenül három is Star Wars-os!

Minden út a SW-hoz vezet, vagy valami ilyesféle bölcsességgel ütötték volna el eleink a jelenség magyarázatát, mi viszont szimplán csak örülünk; és rögzítjük a csillagok különös együttállását.
Sorra véve a linkeket:
A Top10 mozis fegyverek nyilvánvaló, hogy miről szól. És az sem lephet meg senkit, hogy (például a Hattori Hanzo-kardot, Indy ostorát vagy a Zajos Tücsök fantázianevű MIB-cuccot előzve) a Jedik lézerszablyái állnak az első helyen.
A Csillagok háborúja svédelve arról számol be, hogy elkészült a teljes, kétórás film, amiben 15 másodpercenként változnak a szereplők, a kulisszák, vagyis minden. Megtekinthető a linken.
Végül a Lecserélték a kis Darth Vadert nem a Sith lord elleni alantas politikai támadásra utal, sem nem arra, hogy egy újabb folytatásban netán másféle főgonosz ijesztgetné a vászonról a köztársaság/lázadószövetség elvbarátait, hanem a nálunk is nemrégiben méltatott tavalyi Volkswagen-tévéreklám új verzióját citálja. Vegyék, vigyék!