2012. április 4., szerda

Szóvicc, gitár és az ex-államfő

Nem "az"; még az őelőtte lévő.
Az alábbi cikk egyszerűen csak vicces. Gúnyosan mutat rá valamire, ami finom gúnyra érdemes.
Nem teszünk mást, mint átmásoljuk eredeti lelőhelyéről, a Comment:com-ról.
Mint oly sokszor, a szórakozás teljessé tétele érdekében ajánlatos a kommenteket is átböngészni. (Egyébként nem, nem érdemes.) Szerző: Hamlet.

Han gitárszólója a Millennium Sólymon

Csodálatos MTI-szörnyet fedeztünk fel a ma reggeli hírfolyamban! A derék közszolgálati médiamunkások agya már annyira ráállt a kötelező jobbos doktrínára, hogy a Csillagok háborújában is csak a kilencszer csavarodó szíriuszi DNS-spirált látják: Han Solo híres koréliai csempészhajóját, a Millennium Falcont (szinkronos verzióban: Ezeréves sólyom) ugyanis a millenniumi ünnepségek és a turulmadár delejes szellemiségétől áthatottan képesek voltak Millennium Sólyomnak lefordítani. Ráadásul az egészet megfejelték az agypusztító "Star Warsos űrhajóhangszer: Han gitár szóló" címmel.

Íme a teljes hír:
"A Csillagok háborújából ismert űrhajó, a Millennium Sólyom alakját alapul véve készített tökéletesen működő elektromos gitárt egy brit férfi. Az űrhajó a filmsorozat Han Solo nevű hőséé volt, Harrison Ford játszotta a szerepet. A 64 éves Tom Bingham nem annyira a Star Wars-filmekért rajong, sokkal inkább a gitárokért. Nyomdászként dolgozott, ma már nyugdíjas és tíz éve él megszállottan a gitárkészítésnek, amelyhez felhasznál minden ócskaságot. Sólyomja azonban gyönyörűre sikerült, különösen akkor mutat szépen, ha Bingham bekapcsolja rajta a világítást is, melyet ledek adnak. Ő maga is gitározik, eddig már húsz hangszert csinált, akad köztük krikettütő-, szivardoboz- és olajoskannatestű - adta hírül a brit Metro újság."

Kíváncsiak voltunk, hogy az online médiában hány olyan szerkesztőség van, ahol a kultúra rovatban egyetlen árva Star Wars-rajongó sincs, de meglepődve tapasztaltuk, hogy a Magyar Nemzet-Magyar Hírlap-Echo TV-tengely helyett a Népszabadság, a prae.hu és a Havasok kopipésztelték be gondolkodás nélkül a Millennium Sólymot.

Amivel mi többet adunk: íme, fotó az inkriminált műtárgyról és megalkotójáról!